Почетак
Клуб стрелаца ЈЕДИНИЦА, Инђија

Чланови

Клуб стрелаца ЈЕДИНИЦА, Инђија, броји 10 активних спортиста и више од 50 рекреативаца...

Такмичења

10. Октобра 2009. године, Клуб је први пут учествовао на неком званичном такмичењу и то на последњем колу "Сезоне 2009." лиге практичног стрељаштва Србије

О НАМА

ОСНИВАЧИ

Клуб је основан 2007. године када је и уписан у Регистар организација као удружења, спортских друштава и савеза под редним бројем 15355 са седиштем у Инђији, Милетићева улица 23б., а основали су га Радић Радован, пензионисани официр МУП-а и Ћаћић Драган, Радованов млађи колега. Њих двојица су иначе велики заљубљеници у спортско стрељаштво. Радован, председник Клуба, је у млађим данима био такмичар СД “Младост” из Инђије а Драган, иначе подпредсеник Клуба, се од 2004. године. бави практичним стрељаштвом и такмичио се за КС “МУШ” из Београда. До идеје да оснују клуб су дошли због чињенице да се Инђија налази између Београда и Новог Сада и да на том потезу нема клуба који се бави ПРАКТИЧНИМ стрељаштвом као ни адекватног стрелишта које има услове за овај веома динамичан и адреналином набијен спорт.

СТЕЛИШТЕ

Стрелиште БЕГЛУК се налази у Новом Сланкамену који је удаљен од Инђије 15-ак, од Београда 50-ак а од Новог Сада 40-ак километара. До њега се може доћи Ауто-путем Београд-Нови Сад, регионалним путем БГ-НС и дунавском магистралом која се протеже од насеља Нови Бановци до Бешке која је иначе увезана са поменутим ауто-путем и регионалним правцом. Изграђено је на подручју старе циглане, на самом уласку у Нови Сланкамен, која више деценија не ради а локација је служила за испашу стоке и била је позната под именом ПАШЊАК БЕГЛУК. Ово подручје је задњих 20-ак година било запуштено и постало дивља депонија а регулационим и урбанистичким планом Општине Инђија исто дефинисано као зона за изградњу спортско-рекретивних објеката а својом конфигурацијом терена је било одлично за изградњу стрелишта. Из тог разлога Клуб је поднео захтев за уступање земљишта због изградње истог. Пошто је у интересу Општине Инђија да се ово деценијама деградирано и запуштено земљиште очисти и култивише, Клуб је врло брзо добио решење о уступању земљишта и дозволу да изгради данас репрезентативно стрелиште.

ГПС кординате нашег стрелишта су:

Ширина 45°07ʹ12ʺ

Дужина 20°13ʹ35ʺ

ТАКМИЧЕЊА

Пошто се клуб орјетисао ка практичном стрељаштву, постао је пуноправни члан Савеза за практично стрељаштво Србије. Захваљујући објекту који поседује, Клубу је припала велика част и одговорност да организује Државно првенство Србије у практичном стрељаштву без обзира на то што смо јако млади и што немамо искуство у организацији такмичења у овом спорту. Дана 17. и 18. Јула 2010. не стрелишту Беглук је одржано Државно првенство у којем је 90 такмичара из земље и иностранства узело учешће. За веома добро организовано такмичење добили смо сваку могућу похвалу од стране челника Савеза, судија и самих такмичара што је нама био добар знак и доказ да смо дорасли оваквим задацима и самим тиме дао за право да се надамо да ћемо убудуће организовати макар једно такмичење у организацији Савеза за практично стрељаштво Србије.

ОБУКА

Клуб, захваљујући свом објекту, врши обуку у безбедном руковању ватреним оружјем и обуку практичног стрељаштва ( пиштољ, полуатоматски спортски карабин и пумпарица ). Стрелиште БЕГЛУК је опремљено металним метама, параванима, покретним метама, носачима мета као и са више врста папирних мета. На истом се налази једанаест стејџева димензија 15*20 метара који могу истовремено да се користе. Стрелиште је погодно за тактичку обуку уз употребу возила и за групну обуку. Прилазни пут до самог стрелишта је насут тако да се може користити свих 12 месеци. Што се тиче практичног стрељаштва, код нас можете да завршите курс и да Вас оспособимо за безбедно руковање ватреним оружјем и самим тиме да узмете учешће у овом спорту као такмичар. Уколико желите нешто више, као што је могућност да Вас обучавају најбољи и то је могуће организовати али то увећава трошкове Ваше обуке а са друге стране ако имате жељу да будете врхунски стрелац то је мала цена наспрам онога што добијате и шта можете постати.


E-mail: klubstrelacajedinica@gmail.com
Copyright: Клуб стрелаца ЈЕДИНИЦА