O nama

Osnivači

Klub je osnovan 2007. godine kada je upisan u Registar organizacija kao udruženja, sportskih društava i saveza pod rednim brojem 15355 sa sedištem u Inđiji, Miletićeva ulica 23b. Klub su osnovali Radić Radovan, penzionisani oficir MUP-a i Đačić Dragan, Radovanov mlađi kolega. Njih dvojica su inače veliki zaljubljenici u sportsko streljaštvo. Radovan, predsednik Kluba, je u mlađim danima bio takmičar CD „Mladost“ iz Inđije. Dragan, podpredsednik Kluba, se od 2004. godine bavi praktičnim streljaštvom i takmičio se za KS „MUŠ“ iz Beograda. Do ideje da osnuju klub su došli zbog činjenice da se Inđija nalazi između Beograda i Novog Sada i da na tom potezu nema kluba koji se bavi PRAKTIČNIM streljašvom kao i adekvatnog strelišta koje ima uslove za ovaj veoma dinamičan i adrenalinom nabijen sport.

Strelište

Strelište BEGLUK se nalazi u Novom Slankamenu koji je udaljen od Inđije 15-tak, od Beograda 50-tak a od Novog Sada 40-tak kilometara. Do njega se može doći Auto-putem Beograd-Novi Sad, regionalnim putem BG-NS i dunavskom magistralom koja se proteže od naselja Novi Banovci do Beške koja je inače uvezena sa pomenutim auto-putem i regionalnim pravcom. Izgrađeno je na području stare ciglane, na samom ulasku u Novi Slankamen, koja više decenija ne radi a lokacija je služila za ispašu stoke i bila je poznata pod imenom PAŠNJAK BEGLUK. Ovo područje je zadnjih 20-tak godina bilo zapušteno i postalo je divlja deponija. Regulacionim i urbanističkim planom Opštine Inđija je definisano kao zona za igradnju sportsko-rekreativnih objekata. Svojom konfiguracijom terena je bilo odlično za izgradnju strelišta. Iz tog razloga Klub je podneo zahtev za ustupanje zemljišta zbog izgradnje istog. Posto je u interesu Opštine Inđija da se ovo decenijama degradirano i zapušteno zemljište očisti i kultiviše, Klub je vrlo brzo dobio rešenje o ustupanju zemljišta i dozvolu da izgradi danas reprezentativno strelište.

GPS koordinate našeg strelišta su:

  • Širina: 45°07ʹ12ʺ
  • Dužina: 20°13ʹ35ʺ

Takmičenja

Pošto se klub orjentisao ka praktičnom streljaštvu, postao je pounopravni član Saveza za praktično streljaštvo Srbije. Zahvaljujući objektu koji poseduje, Klubu je pripala velika čast i odgovornost da organizuje Državno prvenstvo Srbije u praktičnom streljaštvu, bez obzira na to što smo jako mladi i što nemamo iskustvo u organizaciji takmičenja u ovom sportu. Dana 17. i 18. Jula 2010. na strelištu Begluk je održano Državno prvenstvo u kojem je 90 takmičara iz zemlje i inostranstva uzelo učešće. Za veoma dobro organizovano takmičenje dobili smo svaku moguću pohvalu od strane čelnika Saveza, sudija i samih takmičara što je nama bio dobar znak i dokaz da smo dorasli ovakvim zadacima i samim time dao za pravo da se nadamo da ćemo ubuduće organizovati makar jedno takmičenje u organizaciji Saveza za praktično streljaštvo Srbije.

Obuka

Klub, zahvaljujući svom objektu, vrši obuku u bezbednom rukovanju vatrenim oružjem i obuku praktičnog streljaštva (pištolj, poluautomatski sportski karabin i pumparica). Strelište BEGLUK je opremljeno metalnim metama, paravanima, pokretnim metama, nosačima meta kao i sa više vrsta papirnih meta. Na istom se nalazi jedanaest stejdzeva dimenzija 15×20 metara koji mogu istovremeno da se koriste. Strelište je pogodno za taktičku obuku uz upotrebu vozila i za grupnu obuku. Prilazni put do samog strelišta je nasut tako da se može koristiti svih 12 meseci. Što se tiče praktičnog streljaštva, kod nas možete da završite kurs i da vas osposobimo za bezbedno rukovanje vatrenim oružjem i samim time uzmete učešće u ovom sportu kao takmičar. Ukoliko želite nešto više, kao što je mogućnost da vas obučavaju najbolji i to je moguće organizovati ali to uvećava troškove vaše obuke a sa druge strane ako imate želju da budete vrhunski strelac to je mala cena naspram onoga što dobijate i šta možete postati.